Referentie Projecten

HOOGWAARDIG ADVIES

VHCM nodigt bouwers, investeerders, eigenaren, financierders en beleggers uit om in contact te treden.

Door onze expertise en internationale betrekkingen kunnen wij direct tot ondernemen en vooral ontzorgen overgaan.

Dankzij diverse aangesloten partners zijn wij in staat snel te handelen en slagvaardig op te treden.

Volg onze social media voor de updates en samenwerkingen.

 

Graag delen wij een klein aantal van onze referentieprojecten:

Project: Vakantiepark Im Borntal Bad Sachsa

Opdrachtgever: Borntal GmbH

Omschrijving:

Op deze locatie in Bad Sachsa (Harzgebergte) worden 80 luxe vakantievilla’s gerealiseerd. Het park grenst aan de beschermde oerbossen en door het park loopt een kleine beek. Het terrein kenmerkt zich door grote hoogteverschillen. VHCM begeleid dit project al vanaf de start. Van ontwerp buitenruimte inclusief optimalisatie, raming realisatie, keuze civiele aannemer en begeleiding tijdens de realisatie. Afstemming met alle betrokken partijen zoals Stadtwerke, Wasserwerke, architekt, Woodyworld (partner en leverancier van de woningen) en de nog te kiezen aannemer voor de realisatie van de buitenruimte (ondergrondse- en bovengrondse infra). Naast de begeleiding en afstemming op locatie zorgt VHCM ook voor de financiële afhandeling met de civiele aannemer namens de opdrachtgever.

 

Project: Vakantiepark UplandParcs Winterberg

Opdrachtgever: UplandParcs GmbH

Omschrijving:

UplandParcs Winterberg, bestaand uit 55 luxe recreatievilla’s welke grotendeels met wellness uitgerust worden, word gerealiseerd tussen de skiliften en het stadscentrum van Winterberg. Een dergelijke toplocatie komt maar zelden voor.

VHCM begeleid dit project al vanaf de start. Van ontwerp buitenruimte inclusief optimalisatie, raming realisatie, keuze civiele aannemer en begeleiding tijdens de realisatie. Afstemming met alle betrokken partijen zoals Stadtwerke, Wasserwerke, Westnetz, HB Bau (uitvoerende partij bouw woningen), Solidhome (modulaire woningen) en Van Heteren Recreatie (aannemer realisatie buitenruimte). Naast de begeleiding en afstemming op locatie verzorgt VHCM ook de financiële afhandeling namens de opdrachtgever.

 

Uplandparcs

 

 

 

Project: Vakantiepark Vossmecke Winterberg-Niedersfeld

Opdrachtgever: P&P Projekt GmbH

Omschrijving:

In het dal naast de Eschenberglift, wordt het vakantiepark Vossmecke nieuwe ontwikkeld. Op de locatie van de oude campingplaats Vossmecke worden nu ruim 100 nieuwe woningen gerealiseerd. VHCM heeft de opdracht gekregen het project te begeleiden. Taken zijn mede vormgeven aan het ontwerp in bouwteamverband, optimalisatie van het ontwerp, financiële afstemming, advisering keuze aannemer en de begeleiding van de realisatie. De communicatie met betrokken partijen zoals Stadtwerke Winterberg, afstemming met leveranciers en begeleiding van de realisatie behoort tot de taken van VHCM. Naar verwachting wordt het park eind 2021 al geopend.

 

Projecten: Opstellen Plan van Aanpak tbv aanbestedingen

Opdrachtgevers: Diverse

Omschrijving:

VHCM wordt regelmatig ingeschakeld voor het schrijven van een Plan van Aanpak, vaak gevraagd als onderdeel van een aanbesteding waarbij kwaliteitsdocumenten als onderdeel van de gunningsprocedure ingediend moet worden.

Het PvA is het document waarin wordt omschreven hoe de werkwijze van de marktpartij verloopt en waarom die werkwijzen de beste is voor de opdracht. In een PvA is het doel om het meest onderscheidend te zijn in de gekozen werkwijze. Als een omschrijving van de projectaanpak tot de vereisten van de aanbestedende partij behoort, wordt het PvA als een van de onderdelen van de aanbestedingsdocumenten gevraagd.

Om het winnende PvA te schrijven, is inzicht in de uitvoering een must, maar vooral de samenwerking van het gehele tenderteam van groot belang.

 

 

Project: Vakantiecomplex Odertal Bad Lauterberg

Opdrachtgever: Odertal GmbH

Omschrijving:

In de zuidelijke Südharz, tegen de rand van de bekende Kummelberg, worden 90 woningen gerealiseerd onder de naam Vakantiecomplex Odertal. Een van de uitdagingen op het park is de aanwezigheid van grote betonnen bunkers die geïntegreerd dienen te worden in het ontwerp. Tevens een van de uitgangspunten de integratie van vliegroutes van vleermuizen en aansluiting op de beek achter het park langs. VHCM is in een vroeg stadium betrokken bij de planvorming, vormgeving van de buitenruimte en afstemming met Stadtwerke voor het verkrijgen van de bouwvergunning. Het traject van uitnodiging en keuze van de civiele aannemer, de uiteindelijke begeleiding van de realisatie mogen wij ook verzorgen. Het gehele traject zal naar inschatting 2 jaar gaan duren, te starten in 2021.

 

 

Project: Weitblick Apartments Neuastenberg

Opdrachtgever: Aspade GmbH

Omschrijving:

In Winterberg-Neuastenberg komt op een geweldige locatie een gebouw met 16 appartementen ontwikkeld. De appartementen kijken uit aan de zuidzijde op een de skipiste.

VHCM heeft de opdracht verkregen om de afstemming van het civiele ontwerp af te stemmen met Stadtwerke Winterberg, de uitgangspunten voor het ontwerp op te stellen, het ontwerp om het gebouw heen vorm te geven, advisering over kabels en leidingen, advisering keuze aannemer en begeleiding van de realisatie. De financiële afwikkeling met de nog te kiezen civiele aannemer behoort tevens tot ons takenpakket.